У багатодітній родині дитина обварилася борщем

926
Фото vademec

Диспетчеру Павлоградської станції екстреної медичної допомоги 22 грудня надійшов виклик про опіки дитини. Співробітники Петропавлівської підстанції виїхали на місце надавати екстрену допомогу, повідомила керівниця Павлоградської СЕМД Світлана Зайчікова.

З’ясувалося, що багатодітна родина зібралася за столом на обід. Поки мати розливала борщ всім дітям, непосидюча найменша дитина, граючись, перекинула тарілку з гарячою їжею. Малеча отримала опіки 1-2 ступеню загальною площею до 5% поверхні живота, стегон та правої гомілки.

Дитину знеболили, наклали протиопікову пов’язку і привезли в Першотравенську міську лікарню.

«Як не прикро, але батькам треба  усвідомити, що основною причиною дитячого травматизму і зокрема опіків — є батьківський недогляд. Це ситуація, яку легше запобігти, ніж тривало лікувати. Бережіть своїх дітей! Не залишайте їх без нагляду, щоб не спричинити їм біль і страждання», — пише Світлана Зайчікова.

Медик розповіла, що опіки є другою найбільш поширеною причиною травмування дітей у всьому світі. Щороку в Україні 12 тисяч малюків отримують опіки. Найчастіше маленькі діти обпікаються гарячими чаєм, молоком, водою, супом.