Face ID та відеореєстратори: в Україні змінять процедуру здачі іспитів на посвідчення водія

765
Фото terminovo.te.ua

Головний сервісний центр МВС представив автошколам плани впровадження сучасних технологій у процедуру видачі посвідчення водія.

Планується, що людина, яка складатиме іспит, буде заходити до екзаменаційного класу, де на вході стоятиме камера. Вона розпізнаватиме обличчя кандидата у водії. Робоче місце для складання теоретичного іспиту система визначить рандомно. Крім того, під час іспиту застосовуватиметься FACE ID ідентифікація особи; фіксація обличчя та екрану при негативній відповіді на екзаменаційне питання; унеможливлення віддаленого доступу до робочих місць; контроль за поведінкою особи; відео-фіксація процесу складання. Іспит зніматиметься на відео.

Що стосується практичного іспиту, то автомобілі у сервісних центрах МВС будуть оснащені відеореєстором з 4-ма камерами — спереду, ззаду, дві проекції салону, внутрішній монітор для контроля ракурсу та роботи відеореєстратора, сигналізуючі датчики та дублюючі педалі. Також буде рандомний вибір Єдиним державним реєстром МВС екзаменаторів та маршруту для приймання практичного іспиту. 

Зокрема, екзаменатор матиме електронний check-list, face-id кандидата, можливість розпізнавання номеру транспортного засобу, автоматичне надходження результатів складання до Єдиного державного реєстру МВС.

Люди зможуть самостійно фотографуватися на посвідчення водія. Для цього кожен сервісний центр МВС матиме сучасне обладнання. Для ідентифікації особи буде використовуватися ІНН та id-картка.

Крім того, майбутнім водіям не треба шукати для оренди вантажні авто, авто з прицепами, мотоцикли, якщо їх не має у сервісному центрі МВС. Тепер всі ці транспортні засоби там будуть.