Ялинки Незламності: як у Павлограді працює ринок вічнозелених (ФОТОРЕПОРТАЖ)

1467

Навіть під час війни люди купляють сосни та ялинки, щоб прикрасити свої оселі до Різдва та Нового Року. Який асортимент цьогоріч пропонують на традиційному ринку на Міcькгілці, кореспондент Павлоград.dp.ua подивився на власні очі.

«Навіть під час війни люди хочуть купити ялинку. Звичайно, купляють не з таким настроєм, як це було в минулі роки, до війни… Є і такі, хто критикують, але ж павлоградці все одно готуються до Нового року — купляють продукти, додому у відпустки приїжджають військові. Світла немає, але це не біда», ― розповідає продавець Андрій. Він займається цим бізнесом вже більше 10 років.

Хлопці працюють “на ялинках” щороку

Найдешевша ялинка на ринку — 350 грн. Це невеличка сосна. Продають піхту, сосну, ялину. Є і VIP-дерева, з Данії. Такі коштують в середньому 2,5 тис. грн. Найдорожча ялинка з Данії вартує 5 тис. грн.

На деревах є бірки зі штрихкодом, можна перевірити, звідки вічнозелених привезли. По Україні везуть з Чернігівщини.

Продавці зазначають, що в цей важкий рік ялинки на диво гарні, яскраво-зелені. А все тому, що було мало туманів, виявляється, під час туманів хвоя жовтіє.

Поруч з ялинковим ринком — ятки з новорічними іграшками, гірляндами. Хіт цього року — LED-гірлянди на батарейках/пауербанках. Такі будуть світити і при відключенні електроенергії. Вартість таких гірлянд — від 150 грн.

Ринок працюватиме до 31 грудня включно. Ялинки, які залишаться, використають на фермах.

Читайте також: Як у Павлограді прикрашають ялинку (ФОТОФАКТ)