У зв’язку з війною навантаження на павлоградських соцпрацівників виросло в рази

608

З початком повномасштабного вторгнення рф у соціальних працівників Павлограда стало роботи більше в рази, а штат залишився таким же. Соцпрацівники працюють понаднормово, виходять у вихідні і багато в яких питаннях просто «волонтерять», займаючись видачею гуманітарних наборів у час, який би могли приділити власним сім’ям.

Про це під час брифінгу в Управлінні соціального захисту населення м. Павлоград (УСЗН) розповіла заступниця міського голови Аліса Рябова.

«Війна показала, які наші люди працьовиті, які вони герої. Ми говоримо про військових, медичних працівників, рятувальників, енергетиків, і я маю сказати і про соціальних працівників. У них зараз велика напруга, великий об’єм роботи. Всім зараз важко, але я хочу, щоб містяни розуміли, що цей колектив робить усе можливе, щоб надати якісну послугу», — каже Аліса Рябова.

За її словами, є домовленість з одним із фондів щодо проведення занять з протидії емоційного вигоряння зі співробітниками УСЗН.

«90% наших клієнтів — це соціально незахищені верстви населення. Їм дуже важко емоційно. На жаль, ми вже звикли, що дівчат на прийомі ображають, а ми нічого не можемо сказати. Ми можемо тільки промовчати, тому що ми з такою категорією працюємо», — каже начальниця Управління соціального захисту населення м. Павлоград Олена Герасименко.

Є і приємна новина — днями відділ прийому УСЗН отримав 5 нових копіювальних пристроїв, що стануть у нагоді при роботі з містянами.

Довідка Павлоград.dp.ua:

У Павлограді кількість пільговиків збільшилася майже в два рази — додалося майже 16 тис. ВПО. З 24 лютого 2022 року в місті зареєструвалося 12,1 тис. переселенців. В останні місяці їдуть люди з Нікополя, Марганця.