У соцзабезі Павлограда розповіли, яка ситуація зараз із субсидіями і пільгами

776

З осені цього року призначення та виплата субсидій і пільг перейшла до Пенсійного фонду України. Але мешканці міста цього не відчули — усі 15 тис. пільговиків і субсидіантів отримали у жовтні отримали виплати вже від ПФУ.

Про це стало відомо під час брифінгу в Управлінні соціального захисту населення м. Павлоград.

«І в наступному році для павлоградців нічого не зміниться. Вони, як і раніше, приходять в управління, подають пакет документів, ми його приймаємо, вносимо в електронну систему і передаємо до Пенсійного фонду України. Людині нікуди їхати нетреба», — розповіла начальниця Управління соціального захисту населення м. Павлоград Олена Герасименко.

З 1 січня в Управління мають звернутися малозабезпечені сім’ї, одинокі матері, отримувачі допомоги на дітей, над якими встановлена опіка, допомога на догляд за особою з інвалідністю в наслідок психічного розладу, допомога дітям, батьки яких ухиляються від сплати аліментів, особам з інвалідністю та особам, що досягли пенсійного віку, але не набули права на пенсію. Це ті допомоги, які платяться відповідно для доходів.

«Коли ми отримаємо детальне роз’яснення, ми розповімо через ЗМІ, як до нас звернутися, з якими документами», — розповіла Олена Герасименко.