Міністру МОЗ показали, як працює новий ангіограф в одній з павлоградських лікарень (ФОТО)

474

В Павлоградській лікарні інтенсивного лікування вже два місяці працює новий ангіограф. За цей час на ньому провели майже 100 досліджень. А ще — чотири стентування людям із патологіями судин серця. Обладнання — від міністерства охорони здоров’я.

Обладнання продемонстрували міністру охорони здоров’я України Віктору Ляшко, який приїхав з робочим візитом в Павлоград

Лікарня приймає пацієнтів 24/7. Як місцевих мешканців, так і переселенців. А ще поранених під час ворожих обстрілів дорослих і дітей. Якщо немає світла, вмикають потужний генератор.

«Робимо усе можливе, аби пацієнти отримували усю необхідну медичну допомогу. Разом з міністерством та військовою адміністрацією розробили план дій на випадок можливого блекауту», – сказала директорка департаменту охорони здоров’я Дніпропетровської обласної військової адміністрації Юлія Манаєнкова.

«Наш заклад обслуговує людей за різними напрямками. Це і кардіологія, і хірургія. Серед пацієнтів є переселенці. В основному з Донецької та Луганської областей. Є й постраждалі під час ворожих обстрілів мирні жителі. Вони переважно з мінно-вибуховими травмами та осколковими пораненнями», – розповіла медична директорка лікарні Марина Костюкова.

«Щодня користуємося новою рентгено-ангіографичною операційною. І дуже дякуємо МОЗ за таке важливе обладнання. Воно дозволяє  виявляти та лікувати ураження будь-яких судин: серця, мозку, кінцівок», – додав лікар-кардіохірург Максим.