На хабарі викрито начальника управління однієї з міських рад Дніпропетровщини

1053

Начальник одного з управлінь Новомосковської міської ради Дніпропетровської області вимагав від підприємця 13 тис. доларів хабара. За ці гроші він обіцяв не створювати перешкод у продовженні строків дії договорів оренди земельних ділянок та отриманні документів на будівництво нового об’єкта. 

Про це повідомляє прокуратура Дніпропетровської області. Справою займається також Національна поліція і СБУ.

«У одного з місцевих представників малого бізнесу закінчувався термін дії договорів оренди земель комунальної власності під торгівельні комплекси. Після подачі пакету документів на пролонгацію договорів, очільник управління почав створювати підприємцю штучні перешкоди при переоформленні. В якості компромісу він запропонував дозвіл на продовження терміну дії договорів в обмін за матеріальну винагороду у розмірі більш ніж півмільйона гривень.

Бізнесмен під час перемовин наголошував на неможливості виділення «не підйомної» для нього суми грошей, посилаючись на надання постійної волонтерської допомоги одному з українських військових з’єднань, де проходив службу його близький родич. Але аргументація підприємця не була прийнята до уваги: навіть будучи обізнаним про загибель родича під час виконання бойового завдання, керівник управління міськради не відмовився від своїх намірів і наполягав на неправомірній вигоді», — розповіли в СБУ.

Колективні скарги від місцевого бізнесу на цього посадовця вже надходили і раніше. Під час обшуків за місцями роботи та проживання фігуранта правоохоронці виявили грошові суми у конвертах, імовірно отримані від інших підприємців.

Чоловіка затримано під час одержання першої частини неправомірної вигоди (8 тис. доларів). Наразі вирішується питання щодо обрання йому запобіжного заходу.