Лукашук попереджає: атак на Дніпропетровщину може стати більше

2121

Дніпропетровщина – прифронтова область, тож ракетних атак може стати більше. І не лише ракетних, а й інформаційно-психологічних.

Про це в телеграм-каналі написав голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук.

«За тиждень-два вдарять морози. Земля замерзне, ЗСУ продовжать рух вперед. Росіяни бояться, що після Херсону наступним стане Крим, який також може перетворитися для рашистів у пастку. А Крим для окупантів – сакральний, бо на його захопленні тримається путінська влада.

Тому ворог зараз руйнує наші транспортні, інфраструктурні об‘єкти, вганяє нас у блекаут, чинить терор, щоб примусити Україну почати переговори, намагається скувати Збройні сили», ― вважає Лукашук.

Він радить зберігати спокій і готуватися до можливих повторних блекаутів, перебоїв з електро- та водопостачанням протягом одного, кількох днів чи навіть тижня.

«Слід запастися технічною та питною водою, продуктами, які не псуються, не забути про аптечку, ліхтарики, свічки, батарейки. Завантажте офлайн-карти на телефон. Збережіть адреси найближчих Пунктів незламності чи відділків поліції, в яких можна підзарядити телефони чи зігрітися. Заздалегідь купіть туристичну газову плиту, на якій можна приготувати їжу чи підігріти воду. Якщо ви досі цього не зробили – краще не зволікайте», — додав Лукашук.

Читайте також: Це треба знати: 6 обігрівачів, що працюють без електрики