28 років тому не стало відомого павлоградського журналіста

3076

Сьогодні, 22 листопада, виповнюється 28 років від дня трагічної загибелі журналіста, активіста Михайла Варняка та його дружини Олени.

Про це на своїй сторінці у Фейсбуці нагадав журналіст Володимир Акулов.

Михайло Варняк загинув 1994 року в автомобільній аварії під Києвом. На той момент журналістові було лише 30 років. Все життя він боровся за справедливість та правду. Працював кореспондентом новоствореної газети «Західний Донбас». Читачі з нетерпінням чекали на кожен його репортаж.

«У 80-х роках була модною рубрика «Журналіст змінює професію». Це коли кореспондент якийсь час працює на тому чи іншому підприємстві, а потім пише репортажі, розкриваючи зсередини особливості професії, яку він приміряв на себе. І Михайло першим у Павлограді спробував себе у цьому напрямі. Його репортажі про те, як він, наприклад, працював жеківським сантехніком і з чим доводилося стикатися, обговорював все місто…

М. Варняк активно висвітлював і роботу правоохоронних органів. Він був добре знайомий не лише з міліцейським керівництвом, а й багатьом рядовими оперативниками. Завдяки чому чудово знав про криміногенну ситуацію в Західному Донбасі і писав про це. Михайло був одним із перших павлоградських журналістів, хто займався журналістськими розслідуваннями. Тому колеги часто порівнюють його із Георгієм Гонгадзе. І деякі з них сумніваються у тому, що автокатастрофа на Бориспільській трасі, в якій загинули М. Варняк із дружиною, була випадковою», — так писав про Михайла Варняка Ігор Войцеховський, який зараз працює редактором «Вісника шахтаря».

Михайло стояв у витоків створення екологічної організації. Разом з колегами створив телестудію «Факт-Інфо».

«Михайло Варняк був свого часу найяскравішою зіркою на небосхилі павлоградської журналістики. Згадаємо…», — написав Володимир Акулов.