Лікарня-«міліонер» з Павлограда отримає чималу суму з бюджету на ремонт

2459

У 2021 році Павлоградська лікарня інтенсивного лікування (ПЛІЛ) отримала від Національної служби здоров’я України майже 223 млн грн. Це четверта частина бюджету усього міста. На 1 жовтня 2022 року залишок на рахунку — 95,1 млн грн. При цьому з міського бюджету лікарні додають 7 млн грн на ремонт травматологічного відділення.

Про це під час сесії Павлоградської міськради повідомив депутат Іскандер Іскендеров. Він зазначив, що Павлоградська міська лікарня №1 робить ремонти у тому числі за кошти, які заробляє лікарня.

«Ремонтні роботи, які необхідно робити, можна провести за кошти, яких у них залишилося достатньо. НСЗУ не забороняє використовувати зароблені кошти на ремонти», — вважає Іскандер Іскендеров.

Як сказала головна лікарка ПЛІЛ Ірина Жицька, гроші на рахунках лікарні вже розподілені.

«На сьогодні на рахунках 93 млн грн, але ці кошти все знаходяться у тендерних закупівлях. Ми очікуємо поставку медичного обладнання, витратних матеріалів, медикаментів. Залишиться 30 млн грн на заробітні плати, ми завжди залишаємо, щоб, якщо не будуть заключені договори, розрахуватися зі співробітниками в січні-лютому», — сказала Ірина Жицька.

Вона зазначила, що для пацієнта усі послуги і матеріали в лікарні мають бути безкоштовними.

Також Ірина Жицька додала, що робити ремонти за кошти лікарні заважає бюджетний кодекс і попрохала депутатів підтримати виділення коштів на ремонти травматології.

Міський голова Анатолій Вершина сказав, що ремонт травматології запланований і, можливо, вдасться зробити його не за кошти місцевого, а обласного чи держбюджету.

Як буде робитися ремонт травматології і за чиї кошти — стане відомо вже в 2023 році.