Діти-сироти з Павлограда вже півроку живуть в евакуації на Тернопільщині

1178

Діти-сироти та позбавлені батьківського піклування з Центру соціальної підтримки дітей «Моя родина» в березні евакуйовані до Кременецької громади (Тернопільська область). Там вони живуть, навчаються.

«Діти влаштовані у гуртожиток Волинського ліцею ім. Нестора Літописця, де зараз вони навчаються офлайн», — розповіла директорка Центру соціальної підтримки дітей «Моя родина» Есміра Гусейнова.

Фото з Фейсбук-сторінки Центр соціальної підтримки дітей “Моя родина”

«Хочеться подякувати нашим людям, усій Кременецькій громаді, голові громади, освітній та соціальній сферам. У Кременецькій громаді вже вдалося влаштувати трьох дівчат у родину», — зазначила заступниця міського голови Олена Шуліка.

Читайте також: В Павлограде открыли Центр социальной поддержки детей «Моя семья»

«З жовтня перераховують кошти з бюджету Павлограда на харчування цих діток. Співробітники центру поїхали і знаходяться разом з дітьми. Періодично вони приїздять на ротацію, змінюють один одного», — каже Олена Шуліка.

А поки — приміщення центру «Моя родина» ремонтують. На другому поверсі відкриють групу для дітей від двох років. Раніше в центрі були дітки лише з 6 років.

«Вже придбали все необхідне для дітей — ліжки, матраси, ковдри. За допомогою благодійників купили ванну, замінили сантехніку, встановили дитячі туалети», — розповіла Есміра Гусейнова. Облаштовано укриття. Є генератор.

Соціальні працівники сподіваються, що діти вже скоро матимуть змогу повернутися до Павлограда і будуть влаштовані в родини. Поки що вирішили, що їм краще перебувати в Тернопільській області. Там далі від фронту і є можливість очного навчання у садку та ліцеї.