Перехід на зимовий час 2022: коли буде переведення годинників

1955
Фото unian.net

2022 року Україна переходить на зимовий час у ніч з 29 на 30 жовтня (з суботи на неділю). О 4:00 ранку українці переведуть годинники на годину назад. Країни ЄС 2022 року також продовжать перехід на зимовий час.

Традиційно в Україні переводять годинник два рази на рік — навесні (останньої неділі березня) і восени (останньої неділі жовтня).

Україна почала переводити годинники у 1981 році, як і інші республіки СРСР. Це було зроблено для економії енергії та для того, щоб продовжити світловий день. У 1996 році Кабінет Міністрів України затвердив постанову, яка регулює діючу наразі процедуру.

2011 року перехід на зимовий час було скасовано, але від цієї ініціативи швидко відмовилися. Через 9 років у кінці 2020 року депутати внесли до Верховної Ради новий законопроект. Згідно з документом № 4201, у країні мав бути скасований перехід на літній час, але до сьогодні цього так і не сталося. Справа в тому, що парламент проголосував за законопроект лише у першому читанні, а у другому депутати відправили документ на доопрацювання.