У Дніпрі директорка ритуального підприємства мала 7 млн грн хабарів щомісячно

1138

Затримано 10 співробітників комунального підприємства «Міська ритуальна служба» Дніпровської міської ради за фактом вимагання і  одержання  неправомірної вигоди.

Про це повідомляє обласна прокуратура.

За даними слідства, з липня 2022 року директор та його заступник за попередньою змовою з вісьмома керівниками кладовищ організували злочинну схему із систематичним вимаганням та отриманням хабарів за виділення місць для поховання на кладовищах м. Дніпра.

«Службовці,  користуючись емоційним станом родичів померлих, навмисно підвищували дійсну вартість ритуальних послуг. Так, за поховання померлого зловмисники вимагали сплатити до 50 тис. грн, тоді як офіційна сума  платежу становить 3500 грн. У випадку відмови громадян сплачувати вказану суму керівник цвинтаря безпідставно відмовляв у наданні послуг з організації поховання померлих», — йдеться у повідомленні.

Щомісячна схема лише директорці ритуальної служби приносила майже 7 млн грн. Її та заступника затримали під час передачі їм 2 млн грн.

Вдома у фігурантів вилучено 5 млн грн, комп’ютерну техніку, телефони, чорнову документацію. Організаторів і учасників схеми взяли під варту.