Нова петиція: у Павлограді вимагають зберегти історичну будівлю

1533

У Павлограді зареєстрували електронну петицію з вимогою зберегти єдину в нашому місті будівлі в стилі конструктивізму — будівлю колишнього рентген-кабінета. Їй майже 100 років.

Будівля з круглим фасадом розташована у самому центрі, на вул. Соборній. На початку 2018 року її передали на баланс Павлоградського історико-краєзнавчого музею і планували створити там виставковий центр. Але на минулому тижні міська рада затвердила рішення продати будівлю на аукціоні.

Читайте також: У Павлограді продадуть будівлю у стилі конструктивізму


“Ця будівля є унікальною для нашого міста, а можливо — і в рамках України. Для цього необхідно детально та достовірно встановити час побудови та приналежність до архітектурного стилю (типовий конструктивізм або авангард стилю). Будівлю було знайдено можливість відновити навіть після Другої світової війни і тому зараз, під час війни з Росією, її продаж під знесення — це знищення нашої спадщини і просто злочин!”, – пише авторка петиції Любов Фомцова.

Вона пропонує відмінити рішення сесії міськради про можливість продажу споруди без зобов‘язання збереження; встановити дату побудови та статус пам‘ятки; виконати нобіцянки щодо реставрації будівлі та відкриття в ній виставкового центру або іншого музейного простору (наприклад, музею російсько-української війни).