Україну занесло імлою: що з якістю повітря у Павлограді

3184

В Україну принесло імлу — забруднення повітря частинками пилу. Причина криється у перенесенні в повітря з пиловими частками із Каспійської низовини та інших азіатських регіонів. Пил переміщується разом з вітром з південно-східного напрямку. Офіційно про погіршення якості повітря повідомили у Києві.

Частинки пилу можуть спричиняти подразнення слизових оболонок, кашель та чхання. Особливо це небезпечно для людей, які страждають на захворювання органів дихання, алергічні реакції та людей похилого віку. Тому бажано обмежити перебування на відкритому повітрі, а також зачиняти вікна в оселях та частіше проводити вологе прибирання.

Що стосується якості повітря у Павлограді, то Єдиний в Україні екологічний чат-бот інформує про «добрий рівень» (на 00:00 23 серпня 2022 року). Станція моніторингу працює на вул. Озерна.

Варто зазначити, що кожного року  в кінці літа і на початку осені павлоградці жаліються на запах гарі і дим. Місто знаходиться у низині, тож дим від багать, спалення листя і сміття часто в ночі опускається на місто і дошкуляє його мешканцям.