У Павлограді можна отримати інсулін у аптеках безкоштовно або з доплатою (ОНОВЛЕНО)

246

В аптеках Павлограда можна отримати препарати інсуліну. Їх видають за електронними рецептами. Про це повідомили у Дніпропетровській обласній військовій адміністрації.

В Україні повернули доплату на 29 препаратів інсулінів. Це 15% від роздрібної вартості. Повністю безкоштовними залишаються 47 препаратів, повідомила директорка Східного міжрегіонального департаменту НСЗУ Наталія Будяк.

«За програмою медичних гарантій держава відшкодовує вартість препаратів інсулінів аптекам, які мають договори з НСЗУ. Люди отримували ліки або безкоштовно, або з невеликою доплатою. Із початку війни уряд скасував будь-які доплати за інсулін. Але тепер повертаємося до попередніх умов програми реімбурсації», – сказала Наталія Будяк.

Зокрема, 29 препаратів інсуліну мешканці можуть отримати з невеликою доплатою. 47, як і раніше, – безкоштовно. Ліки видають за електронними або паперовими рецептами.

На Дніпропетровщині препарати відпускають у понад 320 аптеках.

«Під час воєнного стану умови для пацієнтів дещо спростили. Зокрема, нині отримати інсулін можна не лише за електронними рецептами, але й за паперовими. Доплачувати за препарати не потрібно – їх відпускають безкоштовно», – розповів заступник директора департаменту охорони здоров’я Дніпропетровської ОВА Олексій Григорук.

Виписати паперовий рецепт може будь-який лікар первинки, додав він. Не лише той, з ким укладена декларація.

Список аптек у Павлограді, де доступний інсулін, розміщений тут. Наявність інсуліну і участь аптеки у програмі реінбурсації, треба уточнювати безпосередньо у аптечної мережі.