Більше 25 тис. підписів набрала петиція стосовно повісток

1873

Петиція про заборону видавати повістки на блокпостах, АЗС, вулиці, тощо отримала більше 25 тис. голосів. Тепер її має розглянути Президент України і надати відповідь.

«Згідно закону про мобілізацію черговість мобілізації повинен був вказати президент в указі про мобілізацію, але там просто вказано розробити її Генштабу ЗСУ, який, в свою чергу, засекретив цю інформацію.

Тобто до кінцевих громадян інформація про черговість недоступна, й немає ніяких юридичних підстав для захисту від неправомірної мобілізації.

Зараз же багато бажаючих людей, які моралізовані, які мають бойовий досвід, але не можуть вступити на службу, бо багато де набрали людей саме на вулицях, які не мають досвіду та/або достатнього бажання воювати, що робить оборонний потенціал менше», — вважає автор петиції Ігор Нерозя.

Він пропонує набирати резерв, в першу чергу, з бажаючих людей та заборонити видачу повісток в місцях окрім військоматів. Або оприлюднити й оновлювати стан хвиль мобілізації, щоб люди, які не підходять під теперішню хвилю, могли відстоювати свої права під час переміщення по території України.