В Україні планують дозволити носіння короткоствольної зброї: подробиці

722
Фото з відкритих джерел

В Україні кардинально змінять правила відносно вогнепальної зброї — планується дозволити вільне носіння пістолетів. Відповідні законодавчі зміни будуть прийняті продовж літа-осені. А вже з 2023 року українці зможуть вже вільно купувати пістолети.

Про це повідомив радник міністра внутрішніх справ Віктор Андрусів.

Він зазначив, що 70% з опитаних українців через «Дію» підтримали право на вільне її носіння. Андрусів підкреслив, що мова йде саме про пістолет, а не гранатомет чи автомат Калашникова.

Ініціатори законопроєкту хочуть створити Єдиний державний реєстр зброї, який контролюватиме МВС. Без внесення до реєстру володіти і користуватися зброєю буде заборонено.

Якщо таке рішення буде прийнято, то Україна перейде до ряду з країн з найліберальнішим відношенням до вогнепальної зброї. Доволі часто у приклад таких країн наводять США або Швейцарію. Існує ще одна країна в якій реалізовано право на носіння вогнепальної зброї — Естонія.

«З початку конфлікту видали сотні тисяч автоматів і все впорядку. Ніхто нікого не стріляє, не вбиває, як погрожували «за місце на парковці», — коментує Олексій Арестович, радник Офісу Президента України. — У нас немає вибору, ми будемо озброювати країну за ізраїльсько-швейцарською системою. Зброя буде вдома або на найближчих складах, щоб можна було швидко роздавати в загрозливі періоди».

На його думку, це може бути стримуючим фактором для агресора.