Мер Дніпра Борис Філатов прокоментував ракетний удар по СТО у Дніпрі (ФОТО і ВІДЕО)

1817

Філатов сказав, що заяви російської сторони про те, що нібито на цьому СТО ремонтувалася техніка ЗСУ, є брехнею.

Двоє загиблих внаслідок удару – директор та головний бухгалтер підприємства, які під час повітряної тривоги перебували на другому поверсі будівлі. Мер закликав мешканців міста не нехтувати сигналами повітряної тривоги і спускатися хоча б на перший поверх, краще — йти у сховища.

Через випущені росіянами ракети вибуховою хвилею пошкоджено близько двох сотень вікон у будинках прилеглого району. У деяких повністю вирвані віконні рами. Те, що від скла і уламків ніхто не загинув, — це диво і везіння, кажуть місцеві.

У спальні дніпрянки Людмили осколок вибив половину вікна, розбив шафу і обпалив ліжко. Її сусіди у приватному секторі пан Євген із родиною також нині оговтуються від наслідків вибуху. У гаражі чоловіка тепер дірка:

«Мабуть, це теж був уламок ракети», — каже Євген. Він розповідає, що інші уламки дісталися і будинку. Тепер на столі у літній альтанці, де родина зазвичай вечеряє, також лежать уламки російської ракети. Біля однієї з прибудов залишилася вирва.

Євген каже, на цьому місці його батько раніше ставив свій мопед. Із влучанням уламку він тоді розминувся лише на кілка хвилин.

«Уламок ракети обпік мені ногу. Він врізався в стіну і відскочив. Влетів наскрізь через дах. Ми тоді намагалися якнайшвидше покинути кімнату», — згадує Марина, мешканка приватного будинку на сусідній вулиці.

Загалом у районі посічено також чимало дахів. Розбиті вікна комунальники затягують плівкою. Місто нині пропрацьовує і механізми компенсації.

Тим часом у ДСНС підтвердили сьогоднішній ракетний удар по Дніпру, звук якого близько 10:00 чуло практично все місто. Його було завдано по околиці Дніпра.

«На місці влучення сталася пожежа. Горіла суха трава. Внаслідок прильоту ніхто з людей не постраждав. Полум’я вже загасили», – повідомили у ДСНС.