У Павлограді з’являються на світ немовлята з різних міст і сіл України

394
Фото Facebook.com/moz.ukr

За воєнний час у Павлограді народилося більше сотні діточок, серед них є й діти, батьки яких приїхали до міста  з тимчасово окупованих територій. Усіх вагітних приймає Павлоградський пологовий будинок. Жінок консультують як планово, так і в термінових випадках.

«У нас були такі випадки, що прямо через блокпост проїжджають, телефонують вночі, ввечері, у вихідний день, що потрібна допомога», — розповідає директор Наталія Куцевол, директорка Павлоградського пологового будинку.

22% від загальної кількості пологів, які пройшли в Павлоградському пологовому будинку, припадає на внутрішньо переміщених осіб.

«Немає різниці — ти жінка з зони бойових дій, чи місцева. Єдине, що морально ми готові надати не тільки медичну допомогу, а й обігріти, підтримати словом, обійняти», — каже медик.

Війна змусила молоде подружжя  з Тошківки покинути рідний дім.  Маленький Радимір  побачив світ  у безпечному пологовому будинку, в Павлограді.

«Я приїхала в Першотравенськ на 7 місяці вагітності, і планово мене лікар госпіталізував сюди до Павлограда. Ми з малюком почуваємося добре, лікарі допомагали і стежили за нашим здоров’ям. У нас дуже багато гуманітарної допомоги від людей, речі першої необхідності», — ділиться Каріна, мама.

Вони з чоловіком готувались до появи малюка, купували речі, але війна внесла свої корективи:

«Звичайно, хочеться додому. У нас все лишилося: квартира, робота. Сподіваємося, що повернемося додому. Там майже нікого не залишилося через бойові дії. Здебільшого, всі з нашого селища сюди переїхали», — каже дівчина.

Сюжет «Павлоградської телерадіокомпанії»: