Голова районної адміністрації розповів про ситуацію на Павлоградщині (ВІДЕО)

4265

Працюють магазини, лікарні, аптеки, але є складнощі з пальним. Повертаються додому мешканці, відновив роботу майже увесь бізнес, на підході жнива. Про це розповів голова Павлоградської РВА Сергій Рублевський.

«Є перебої з пальним, доводиться слідкувати у спеціальних чатах, на яких заправках з’являється, їхати туди і чекати в чергах», — зазначив Рублевський.

Павлоградський район – наполовину промисловий, наполовину аграрний. Підприємства працюють.

«У аграріїв зараз гаряча пора. Ось-ось треба буде жати ранні зернові. Першою збиратимуть озиму пшеницю. Коли розпочнуть – залежить від погоди», — розповів Сергій Рублевський.

В районі загалом майже 150 тис га посівів. Серед топ-3 культур, які вирощують – пшениця, соняшник, ріпак. Сіють і ячмінь, сою, гречку.

«Важливо вирішити логістичну задачу для країни, щоб зерно могло виїжджати і експортуватися туди, куди потрібно. Це величезна проблема і задача для України сьогодні», — каже голова райдержадміністрації.

Частина людей, яка виїхала, вже повернулася. Павлоградщина прийняла понад 15 тис. переселенців. Їм допомагають волонтери, а ще пропонують роботу на великих підприємствах.

«Найцікавіші речі розказувати не можу, вони пов’язані з військовою темою. Але хай цей меседж вселяє певний оптимізм — з тим, що розказувати не можна, все в порядку», – сказав очільник району.