Очільник РНБО спрогнозвував, що буде з цінами на бензин

1988

Ціни на пальне в Україні вже не повернуться до довоєнного рівня. Проте проблему з його кількістю на ринку згодом буде вирішено.

Про це сказав секретар Ради нацбезпеки та оборони Олексій Данилов.

«Я думаю, це питання швидше економічне, ніж технологічне. Вважаю, через певний проміжок часу він вирішиться. Але треба розуміти, що тієї ціни, яка була раніше, не буде. Якщо у всьому світі ціна за бензин, умовно, два євро за літр, то як у нас може бути один євро?», – наголосив Данилов.

Черги за пальним на українських АЗС зникнуть після того, як буде забезпечено його запаси щонайменше на 2 тижні – наразі такі запаси складають 7-8 днів.

Про це в ефірі телемарафону 13 червня заявила міністерка економіки України Юлія Свириденко.

«Ситуація виправляється. Звичайно, черги є… Треба починати з того, що в країні війна, і був знищений нафтопереробний завод, який забезпечував нас і дизелем, і бензином, і нам від березня-квітня довелося повністю 97% каналів імпорту пального переорієнтувати на те, щоб знайти ці нові канали, забезпечити фізичний обсяг ресурсу і доставити його в країну», — повідомила Свириденко та додала, що в березні було імпортовано 60 тис. тонн пального, а вже у червні імпорт пального може скласти 600 тис. тонн.

За її словами, з ринку Європи імпортується максимально можливий обсяг, і вже були перші поставки з США.