У Павлоград приїхало вже три підприємства-«переселенця»

12742

Павлоград приймає підприємства  з охоплених війною регіонів. Сюди евакуювалися три компанії з Луганської та Донецької областей. А ще у місті діє програма підтримки бізнесу. Про це під час брифінгу в обласній військовій адміністрації розповів Павлоградський міський голова Анатолій Вершина.

«Прийняли два промислові підприємства з Луганської області та одне з Донецької, – сказав Анатолій Вершина. – Один із заводів демонтував своє обладнання і встиг перевезти до нас. Дуже вчасно, адже буквально за два дні його розбомбили».

Він додав, що нині підприємства-переселенці  розгортають свої потужності, додатково набирають співробітників.

У місті працює програма підтримки бізнесу. Аби нею скористатися, потрібно розробити бізнес-план. Далі зі своїми пропозиціями звернутися до виконкому. Якщо їх погодять, підприємець може отримати з місцевого бюджету від 50 до 100 тис/ грн на розвиток власної справи. Повертати кошти не потрібно.

«Місто знаходиться близько до лінії фронту. Але завдяки нашим захисникам живемо спокійно. Працюють магазини, аптеки, лікарні», – зазначив Анатолій Вершина. 

З початку війни у Павлограді офіційно зареєстрували понад 7,7 тис. переселенців. Їм пропонують роботу в комунальних підприємствах.