Павлоградці вшанували пам’ять постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи (ФОТО)

238

26 квітня, у День Чорнобильської катастрофи, у Павлограді вшанували людей, які стали учасниками ліквідації цієї страшної аварії. Про це повідомили  у Павлоградській міській раді.

Представники міського самоврядування, громадські організації принесли квіти до обеліску на вул. Центральна. До Дня Чорнобильської катастрофи всі ліквідатори отримали  з місцевого бюджету одноразову матеріальну допомогу.

Зараз Україна знову відчуває ядерну загрозу — російські війська обстрілюють об’єкти інфраструктури ракетами. В середині квітня крилаті ракети пролетіли у критичній близькості над Південноукраїнською АЕС, це зняли камери відеонагляду. Запорізька АЕС стала першою у світовій історії атомною станцією, яка була обстріляна із танків. Вона окупована російськими військами. Ще ніколи світ не стикався з військовою агресією проти країни із такою розвиненою мирною атомною галуззю (15 енергоблоків).

Днями підприємство «Енергоатом» тримало дозвіл дозвіл на введення в експлуатацію Централізованого сховища відпрацьованого ядерного палива у Чорнобильській зоні відчуження.