Два вокзали Дніпропетрощини отримали відзнаку «Залізний вокзал»

1943

Вокзали Дніпра та Кривого Рогу отримають спеціальні відзнаки від «Укрзалізниці» — «Залізний вокзал». 50 днів повномасштабної війни для залізниці — це 3,7 млн евакуйованих людей. Особливе навантаження припало на перший місяць, коли поїзні бригади та машиністи вивозили до 3000 людей на один поїзд.

«Але дещо недосказаною лишається історія вокзалів, які приймали по 20 000 людей і забезпечували їхній безпечний виїзд під воєм сирен і гулом пролітаючих винищувачів. Тому сьогодні Укрзалізниця відзначає 10 вокзалів та їхніх керівників, що прихистили десятки тисяч людей, прийняли тисячі рейсів, скерували сотні тонн гуманітарки на потреби оточених міст», — говориться в повідомленні «УЗ».

«Інтерсіті з Харкова приїхав до нас повністю темним посеред ночі. В дорозі він був 20 годин. Його двері не відчинялися, бо люди підпирали їх зсередини спинами, нам довелося робити це зовні. Коли одні з дверей нам таки вдалося розсунути, зсередини повалив такий густий пар, ніби люди їхали у бані. Порахувати їхню кількість ми так і не змогли, але дітей було не менше чверті»,  — згадує 3 березня Роман Сенишин, начальник вокзалу Львів.

Відзнаку «Залізний вокзал» отримають у таких містах:

🇺🇦Київ!

🇺🇦Харків!

🇺🇦Краматорськ!

🇺🇦Лиман!

🇺🇦Запоріжжя!

🇺🇦Дніпро!

🇺🇦Кривий Ріг!

🇺🇦Ужгород!

🇺🇦Львів!

🇺🇦Одеса!