Міський голова Павлограда Іван Метелиця заборонив приймати пацієнтів з інших міст

129

Вчора на спільному засідання депутатських комісій Іван Метелиця наказав начальнику міського відділу охорони здоров’я Олені Герасименко проконтролювати, щоб головні лікарі павлоградських лікарень не приймали неургентних пацієнтів з інших міст. Таке рішення пов’язано з тим, що бюджети сусідніх міст та районів вже заборгували Павлоградській скарбниці більше 6 млн. грн за отримані медичні послуги.

Павлоград — єдине місто в Західному Донбасі, яке має відділення трансфузіології і гемодіалізу, комп’ютерний томограф, патологоанатомічне відділення, реанімацію, ВІЧ-лабораторію, інфекційне відділення і пологовий будинок. Цим користуються мешканці сусідніх районів, які їдуть робити обстеження, лікуватися, народжувати у Павлоград, а медична субвенція у розмірі 650 грн/людину спрямовується у місцеві бюджети місць, де прописані хворі.

«Є вже рішення сесії Юріївської райради — вони прийняли субвенцію 480 тис. грн для лікувальних закладів міста Павлограда. 27 липня буде проведена сесія у м. Першотравенськ і Межівському районі, 28 липня — у м. Тернівка, тоді ми будемо знати, які суми виділять ці міста. Павлоградський район вже перерахував 336 тис. грн», — доповіла Олена Герасименко.

Читайте за темою: Павлоград не може лікувати увесь Західний Донбас

«Цих коштів мало. Запишіть у протокол — я буду позбавляти премії, оголошувати догану і Вам, і головним лікарям, якщо будете приймати людей з інших міст, — сказав Іван Метелиця Олені Герасименко. — Я — мер Павлограда, я маю економити гроші мешканців міста, а не лікувати за них увесь регіон».