Нове обладнання дозволить шахтарям економити час на підготовці нової лави

150

У ДТЕК Шахтоуправління Першотравенське почали використовувати новий промисловий комплекс — Комплекс Нарізний Фронтальний (КНФ).

Обладнання, яке не має аналогів у світі і призначене для проведення виробок у шахтах, дозволить гірникам на 30% скоротити економічні витрати при підготовці нових лав для подальшої роботи очисних комплексів.

Розробку обладнання здійснювала компанія «Corum».

В перспективі такий комплекс повинен поступово замінити технічно застарілі нарізні комбайни КН-78.

«Нарізний комплекс КН-78, широко застосовується в даний час для проведення монтажних виробок, був розроблений в 1978 році, з тих пір вітчизняні виробники гірських машин не займалися його модернізацією, — розповідає Володимир Жикін, заступник директора з виробництва ДТЕК ШУ Першотравенське.— КНФ — комплекс, який створений спільно з нашими шахтарями. Ми розраховуємо, що внаслідок успішної адаптації комплексу прискориться підготовка нових лав і таким чином буде забезпечений безперервний видобуток вугілля».

Випробування нового обладнання проводили на шахтах «Степова» та «Ювілейна».

Завдяки використанню нового обладнання шахтоуправління розраховує скоротити час проведення монтажних камер на 30% і забезпечити високий рівень безпеки праці персоналу.

Довідка:

Комплекс Нарізний Фронтальний (КНФ) призначений для проведення виробок прямокутної форми перерізу — камер для подальшого монтажу видобувних комплексів.