За наїзд на жінку у Павлограді водій сплатить чималу суму

933
Фото shepetivka.com.ua

Павлоградський міськрайонний суд виніс вирок уродженцю с. Межиріч, за те, що той восени 2023 року скоїв наїзд на жінку. ДТП сталася на вул. Нечуя Левицького (колишня Чехова), йдеться в документах суду.

Темніло, йшов дощ. Як розказав обвинувачений, він приблизно о 18.00 їхав додому на авто Daewoo Lanos. Швидкість була приблизно 50 км/год. Назустріч їхав автомобіль, який його засліплював. Він прийняв положення праворуч, щоб роз`їхатись з ним, і в цей час збив жінку. Жінка отримала черепно-мозкову травму та перелам обох кісток лівої гомілки.

«Вважає себе винуватим у тому, що не побачив потерпілу. Не визнає те, що потерпіла йшла узбіччям», — зазначено в документах суду.

Еспертизи показали, що водій мав технічну можливість запобігти наїзду на пішохода шляхом застосування своєчасного гальмування з моменту виникнення небезпеки.

Потерпіла подала позов про стягнення матеріальної шкоди в сумі 6 500 грн., моральної шкоди в сумі 130 000 грн., судовий збір в сумі 1 300 грн.

Суд ухвалив — 3 роки іспитового терміну для водія. Також він має сплатити потерпілій 90 тис. грн моральної шкоди та 4,5 тис. грн — державі за проведення експертиз.