У Тернівці створили Рибальський клуб «РибачОк» (ФОТО і ВІДЕО)

992

Тернівка та околиці досить багата на водойми ― тут є однойменна річка Тернівка, а ще ― Самара, ставки. Близько 70 рибалок об’єдналися і створили спільноту «РибачОк», де всі разом не тільки рибалять, але і прибирають на берегах водойм, беруть участь у рейдах проти бракон’єрів та зарибленні.

Про це Павлоград.dp.ua розповів керівник Рибальського клубу «РибачОк» Олексій Долженко.

«Я з дитинства захоплюся риболовлею, і також помітив, що у нашому регіоні стало дуже мало водойм. Тож мені захотілося врятувати наші водойми та поповнити їх ресурсами, щоб нам не доводилося їздити на інші ставки, а можна було рибалити тут, у своїй місцевості», ― розповів Олексій.

У «Рибачку» зараз близько 75 учасників, серед яких є тернівчани, а також мешканці Богуслава, Богданівки.

«Звісно, хотілося б залучити більше людей. У Фейсбуці в нас є сторінка, і от там серед підписників є люди і з інших міст, навіть із Києва, ― розповідає Олексій. ―  В нас у місті є дві річки, і в них обох водиться риба. Але ми розглядаємо проєкт, щоб очистити ці водойми та запустити ще більше біоресурсів. Це питання ми обговорювали з місцевою владою, але поки йде війна, допомогти нам не можуть, все доводиться робити своїми зусиллями».

Браконьєрів останнім часом поменшало. Чи то спрацьовують рейди громадських активістів, чи то штрафи, які виросли в десятки разів.

«Взагалі, «РибачОк» існує вже три роки. За цей час ми проводили рейди, наводили лад на водоймах ― збирали сміття, пляшки, а до повномасштабного вторгнення організовували спортивні заходи з рибної ловлі та займалися зарибленням амуром, товстолобом, карасем, карпом, судаком. 1 березня ми перші по всьому регіону випустили понад 300 кг амуру на Самарі», ― розповів рибалка.

Загалом на Павлоградщині є кілька клубів та організацій, які об’єднують любителів рибної ловлі.

Читайте також: Інспектори рибоохоронного патруля розповіли про нерест, штрафи та «полювання» на браконьєрів (ВІДЕО)

Матеріал підготовлений завдяки фінансовій підтримці Української Асоціації Медіа Бізнесу за гроші “Німецького Фонду Маршалла з США” та “Українського Медіа Фонду”.