Один з ліцеїв Павлограда збирає кошти на дрони (ФОТО і ВІДЕО)

656

Павлоградський ліцей №9 ім. Євгенія Єніна ініціював проведення благодійного ярмарку, кошти з якого будуть направлені на потреби ЗСУ.

Ярмарок провели під егідою благодійного фонду «Відкрите серце дітей України» за підтримки Спілки бойових волонтерів «Разом ми сила».

Усі охочі мали змогу придбати різноманітні поробки, зроблені власноруч учнями, батьками та педагогами ліцею: картини, малюнки, вироби з бісеру, прикраси у національному стилі, букети із цукерок, смаколики, м’які та в’язані іграшки, розписані гільзи та багато інших виробів.

Окрім благодійного ярмарку, був також проведений концерт «Сила єдності», в якому взяли участь талановиті учні ліцею. Діти співали, танцювали, розповідали вірші, грали на барабанах, гітарах, бандурах, скрипці та інших музичних інструментах.

Під час концерту усі присутні мали змогу зробити донат та передати гроші на потреби військових. 

«Ми збираємо гроші на комплектуючі для дронів. Також цей збір організований на РЕБи. Хочу сказати, що півгодини тому мені подзвонили з 25-ої бригади і повідомили, що наша волонтерська «пташка», яка коштує 13 800 гривень, знищила черговий орківський танк, вартість якого складає 2 мільйони 300 тисяч доларів», — зазначила керівниця Спілки бойових волонтерів «Разом ми сила» Альона Єфремова, яка була присутня на заході. — Дякую вам за те, що взяли участь у цьому заході. В вас вірять наші захисники. Ми надійний тил. І я дякую вам величезне за це!».

Найближчим часом на Facebook-сторінці ліцею стартує благодійний аукціон-продаж, під час якого усі охочі зможуть придбати розписані гільзи, які передали військові з місць бойових дій.

«Нам з передової військові передали гільзи, наші діти і батьки розмалювали їх, і саме ці лоти будуть виставлятися на аукціоні. Також будуть декілька картин з бісеру та ікони. Всі кошти, виручені на ярмарку, під час концерту та від продажу лотів з аукціону, підуть на закупівлю комплектуючих для дронів та РЕБи для наших хлопців на передовій. В першу чергу, для військових 58-ої бригади, бо саме вони передали нам гільзи», — розповіла організаторка заходу Марина.

Про початок аукціону-продажу «Загоєні рани: мистецтво відновлення» можна буде дізнатися на сторінці ліцею у Facebook.