У Павлограді відкрилася виставка точкового розпису (ФОТО і ВІДЕО)

784

Майстриня Олена Кирюшина, яка захоплюється розписом, вишивкою, живописом, представила свої роботи на виставці «Молитва в малюнку». Виставка відкрилася 10 квітня у Павлоградському історико-краєзнавчому музеї.

На стінах музею розвішані мандали ― симетричні, геометричні малюнки-символи. Кожен з них має свою енергетику, впевнена майстриня:

«Тут є мандала «Українське сонце» ― я її намалювала, почувши слова Джохара Дудаєва: «Росія зникне з лиця Землі, коли зійде українське сонце!». Є мандали «Батьківська любов», «Багряний схід», «Відродження» та інші. Над кожною мандалою я читаю молитву, «заговорюю» кожну крапку. Є тут і мандала Захисту, яка зазвичай висить у мене в будинку при вході».

Багато років вона проводить майстер-класи. Навчає людей розписувати і мандали, і підвіски, і сумки, і навіть чохли для телефонів. Багато робіт майстрині роз’їхалися по усьому світу, де вони прикрашають оселі своїх власників.

«Це дуже кропітка праця ― на одну роботу може піти від тижня до півроку», ― каже Олена Кирюшина.

На відкритті виставки були присутні ветерани російсько-української війни. Їх та їхні родини також запрошують на виставку ― подивитися на прекрасне.

Під час відкриття виставки Олена Кирюшина продемонструвала, як здійснює розпис. Спробувати себе у цьому мистецтві може кожен щосуботи з 11:00 до 14:00 на майстер-класах у музеї. Вартість 150 грн/година, попередній запис за тел. 050 688 02 13.