Планували нажитися на переселенцях: затримали на хабарі очільника Новомосковська

775

Працівники ДБР затримали голову Новомосковської міської ради Дніпропетровської області та секретаря ради. Вони вимагали 30 тис. доларів США хабаря у підприємця, який хотів побудувати гуртожиток для переселенців.

«На території громади ще з 90-х років стояла недобудова школи площею 4,5 тис. кв. м. Підприємець вирішив відремонтувати приміщення, аби там можна було облаштувати переселенців. Платити за проживання громадян мала міжнародна гуманітарна організація», ― розповідають правоохоронці.

Посадовці запросили хабаря, щоб винести питання на сесію і вплинути на депутатів, аби ті підтримали рішення про довгострокову оренду приміщення без тендеру.

9 квітня 2024 року підприємець передав хабар секретарю ради в його кабінеті. Під час передачі грошей обох посадовців затримали.

Затриманим повідомили про підозру у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди в особливо великому розмірі (ч. 4 ст. 368 КК України). У разі, якщо провину доведуть, посадовцям загрожує позбавлення волі на строк до 12 років з конфіскацією майна.

«Планується обрання запобіжного заходу. Також встановлюється повне коло осіб, які можуть бути причетними до оборудки, у тому числі перевіряється інформація щодо місцевих правоохоронців, які могли «співпрацювати» з посадовцями під час вимагання хабаря», ― зазначили у Державному бюро розслідувань.