Данило Сорокін з Тернівки загинув, врятувавши двох побратимів

1794

18 січня 2024 року на Донецькому напрямку, у Волноваському районі, загинув командир відділення штурмової роти 58-ї бригади Данило Сорокін. Зараз його батько, Вадим Сорокін, збирає підписи за присвоєння сину звання Героя України посмертно. Станом на 3 квітня, щоб петицію прийняли до розгляду, залишися зібрати 4,1 тис. підписів.

«Росіяни зайняли українську позицію і взяли в полон трьох хлопців. Мій син Данило з побратимами вибили окупантів і звільнили двох полонених, третій полонений зник без вісти. Після цього по наших хлопцям відкрили сильний мінометний вогонь і у цьому бою мій син загинув», ― розповідає Вадим Сорокін обставини загибелі сина.

Коли було поховання, то до нього підійшла жінка, мати одного із визволених полонених. Виявилося, він з Павлоградського району.

«Мати знайшла мене і подякувала за врятоване життя її сина, ― каже Вадим Сорокін. Також він розшукав побратимців сина, які розповіли йому всі обставини загибелі. — В цьому бою вони знищили близько 10 окупантів, броньовану техніку. Бій йшов півтори доби. Мого сина з поля бою «двохсотим» змогли забрати лише в ніч з 19 на 20 січня».

Данило служив в АТО/ООС у 2016-2019 роках. За сумісництвом був бойовим медиком та надавав допомогу своїм пораненим побратимам. Потім працював на шахті. З березня 2023 року пішов на повномасштабну війну. Воював на найгарячішому Донецькому напрямку.

Данилу навіки залишилося 27 років. Його поховали у рідній Тернівці. У воїна залишилися батьки, дружина і маленька донечка — у травні їй виповниться 3 роки.

Підписати петицію можна за посиланням https://petition.president.gov.ua/petition/217912