У Павлограді вшанували роковини перепоховання Тараса Шевченка (ФОТО і ВІДЕО)

109

Члени письменницького дому «Дивосвіт», міського товариства «Просвіта» імені Т. Шевченка, Центру української культури, громадської культурно-освітньої  ради, творчі колективи міста поклали квіти до пам’ятника Кобзарю у 154-ту річницю перепоховання Тараса Шевченка.

IMAG2338

Тіло Шевченка 22 квітня 1861 року перевезли із Санкт-Петербургу до Чернечої гори у Каневі — місці, в якому заповідав поховати себе поет:

“Як умру, то поховайте
Мене на могилі
Серед степу широкого
На Вкраїні милій,
Щоб лани широкополі,
І Дніпро, і кручі
Було видно, було чути,
Як реве ревучий…”
 

Біля пам’ятника виступили єдиний у місті та районі ансамбль бандуристів, народний хор «Єднання», ансамбль «Козаки-Запорожці» з села Булахівка, учні ЗШ №1.

«Мені хочеться подякувати тим, хто долучився до створення пам’ятника і організації сьогоднішнього свята — Центру української культури, Громадській раді, організаціям «Просвіта» і «Чесна країна». Вічна пам’ять Кобзарю в наших серцях», — сказала у своїй промові заступник міського голови Аліса Рябова.

IMAG2339

Варто зазначити, що товариство «Просвіта» 28 травня організовує поїздку до могили поета у Канів. Довідки за тел. +38 050 81 39 151 (Заремба Микола Анатолійович).

800px-Shevchenko's_gravestone_in_Saint_Petersburg

Камінь на місці першої могили Шевченка у Петербурзі