Верховній Раді пропонують замінити 8 березня та 1 травня на інші свята

711
Фото goodfon

Група народних депутатів зареєструвала у Верховній Раді законопроєкт, який передбачає скасування святкових днів 8 березня та 1 травня.

У проекті закону №9009 «Про внесення змін до Кодексу законів про працю України щодо встановлення українських свят» йдеться, що «Міжнародний жіночий день», встановлений окупаційним московським режимом з метою популяризації власного погляду на роль і місце жінок. Його впроваджено за ініціативи Клари Цеткін у 1921 році, з прив’язанням до початку Лютневої революції в росії 1917 року. Міжнародний жіночий день 8 березня пропонують скасувати, натомість запровадити День української жінки 25 лютого – у день народження української письменниці Лесі Українки.

Автори законопроєкту також вважають за необхідне відзначати 9 березня — день народження поета Тараса Шевченка.

1 травня, День праці, також пропонують усунути як комуністичний рудимент. Натомість на офіційному рівні слід визнати День матері. Він на другу неділю тижня, що є вихідним днем.

Також автори документа наголошують на необхідності вшанування пам’яті загиблих у Другій світовій війні 8 травня, як в усьому світі, а не 9-го, що нав‘язано радянським тоталітарним режимом. Таким чином, пропонується залишити тільки День пам’яті та примирення 8 травня.

«В інших державах це не святковий, а траурний день пам’яті десятків мільйонів загиблих. Відповідний характер слід повернути і Україні, що дозволяє обійтись без святкувань на кістках і скасувати вихідний день», — вважають автори законопроекту.

Зараз проект знаходиться на ознайомлені у комітету Верховної Ради.