ІТ-шнік найвищого рівня, інтелектуал, спортсмен.. Пам’яті Воїна Володимира Галайко

2222
Фото із соціальних мереж

Майже 19 тис. підписів вже набрала петиція про присвоєння звання Героя України Володимиру Галайко. Він загинув минулоріч під Бахмутом. Багато років його родина прожила у Павлограді, тут він закінчив школу. Згодом навчався, жив і працював у Дніпрі, а ще трохи пізніше переїхав жити та працювати у Київ.

Володимир був ІТ-фахівцем найвищого рівня, працював у відомих компаніях.. Він був продуктовим менеджером та кваліфікованим бізнес-аналітиком. А ще — грав у «Що?Де?Коли?» і займався тайським боксом.

«Ну і звісно ж як справжній чоловік і Воїн, патріот своєї країни, Вова передбачав що прийде час, коли і він буде боронити Україну від загарбників. Разом з однодумцями він був у витоків руху Територіальної Оборони і ще за 3 роки до повномасштабного вторгнення почав підготовку. Витрачав на це власні кошти і вільний час у вихідні. З початком повномасштабного вторгнення з першого дня він і його друзі, та навіть його дівчина були у складі 135 батальону ТрО м. Обухова», — йдеться в петиції.

Володимир був чудовим командиром відділення і певний час виконував роль головного сержанта розвідувального взводу. Він знався і на БПЛА, і на ближньому бою. Його кликали в аналітики для ЗСУ. Але Вова не покинув свій взвод і лишився виконувати бойові задачі. У січні 2023 року його підрозділ вирішив брати участь у більш небезпечних операціях та перейти у штурмову групу.

Загинув Вова виконуючи бойові завдання під Бахмутом (Гарден Центр). Він вів своїх хлопців і був справжнім лідером і прикладом. Провів декілька штурмів. Під час останнього штурму його взвод натрапив на приховану позицію ворожого кулеметника. Вова прийняв рішення спробувати обійти його з флангу. Але він не зміг доручити це ризиковане завдання комусь зі своїх хлопців і вирішив діяти самостійно. Під час цього маневру Вова отримав кульове поранення несумісне з життям.