У Павлограді для ВПО розповіли про можливості щодо пошуку роботи

297

28 лютого у Центрі ділової активності та громадських ініціатив «І де Я» пройшов Круглий стіл для вимушених переселенців за участі Павлоградської філії Дніпропетровського обласного центру зайнятості.

«Те, що нам довелося виїхати та починати життя у новому місті заново — це виклик. І ми повинні його прийняти. І ті люди, які прийшли сьогодні — це зацікавлені робити кроки. Сюди переїхали багато самодостатніх людей, які щось вміли, чимось займалися, можливо, мали бізнес, тож треба рухатися далі», ― каже голова Ради ВПО м. Павлоград Тетяна Шик.

На зустрічі виступила начальник Павлоградського Центру зайнятості Валентина Дробот. Вона розповіла про те, що держава може компенсувати ВПО навчання на багато спеціальностей. Вартість ваучера на навчання ― 30 280 грн, її покриває бюджет.

Наталя, ВПО з Луганської області, зараз проходить навчання на нову для себе професію ―  психологія. Вартість навчання у Харківському авіаційному інституті їй оплачують за програмою ваучерів.

«Переїхавши до Павлограда, я почала працювати, і останні 4 роки мріяла отримати другу вищу освіту», ― розповідає Наталя.

Також є певні компенсації для тих бізнесменів, хто працевлаштовує ВПО, а ще — міська грантова програма підтримки бізнесу. Про всі ці програми можна дізнатися у Павлоградській філії Дніпропетровського обласного центру зайнятості знаходиться на вул. Світличної, 55, тел. 050 674 62 05.

Перелік ВИШів, у яких діє ваучер, можна знайти тут.

«Програма підтримки бізнесу працювала для людей 18-35 років, але за дорученням міського голови цю категорію буде розширено, і ми будемо в цьому році розробляти програму вже без вікових обмежень. Ми бачимо, що люди і в 45, і в 50 років прагнуть створити бізнес. Також ми збільшимо суму гранту — більше коштів будуть спрямовані на  проєкти, пов’язані з виробництвом», — каже начальниця відділу з питань розвитку підприємництва та залучення інвестицій виконкому Павлоградської міськради  Світлана Кусочкіна.

У березні стартувала нова хвиля навчань для молодих підприємців та тих, то хоче відкрити власну справу.

Читайте також: У Павлограді стартують навчання для молоді і бізнесу: як записатися