У Павлограді пройшов Форум для ОСББ (ФОТО)

987

Занедбані будівлі, кинуті квартири, проведення загальних зборів, соціальне житло ― ці та інші питання обговорили у Павлограді на Форумі для голів ОСББ «Житло для життя: комплексні рішення для внутрішньо переміщених осіб (ВПО)».

У Павлограді цей проєкт впроваджувався пів року. Для людей, майно яких зруйноване, провели понад 140 консультацій. Також інформували людей про програму «ВідновиДім», в межах якої виділяють фінансування на проведення ремонтів будинків після «прильотів».

«Мій будинок по вул. Соборна відчув на собі вибухи в ніч на 1 травня 2023 року. У нас повилітали вікна у під’їздах, та дерев’яні старі вікна у квартирах. Це вже привід до участі в програмі «ВідновиДім», — розповіла Тетяна Шик, голова Ради ВПО м. Павлоград.

Загалом в цій програмі вже бере участь більш як 10 багатоквартирних будинків Павлограда.

Учасникам Конференції вкотре наголосили на необхідності термінової реєстрації людьми свого права власності на майно і внесення даних в електронний реєстр. Це можна зробити у найближчому ЦНАПі.

Часто під час прильоту люди можуть знаходиться у шоковому стані. Але голові ОСББ і власникам приміщення треба «не втрачати голову» і обов’язково зробити базові речі для фіксації прильоту. Це:

  • фото з локацією і датою (багато і з різних ракурсів).
  • заява до поліцій (номер 102)
  • повідомлення на гарячу лінію міського голови 0 800 40 44 01

Потім в разі пошуку можливостей для відновлення тих же вікон, фасаду та ін. наявність таких звернень і фото стануть у нагоді.

У Форумі взяло участь понад 30 представників ОСББ та громадських організацій Павлограда.

Довідка Павлоград.dp.ua:

Проєкт «Житло для життя: комплексні рішення для внутрішньо переміщених осіб (ВПО)» створено КМО ВГО «Громадська мережа ОПОРА» ОПОРА Київ ЖИТЛО завдяки отриманому гранту від Підтримка організацій громадянського суспільства в Україні у межах фінансової підтримки British Embassy Kyiv. Програма реалізується Crown Agents у партнерстві з International Alert і у співпраці з Crown Agents in Ukraine