У Павлограді підлітків познайомили з саунд-дизайном (ФОТО)

590

У місті стартувала безкоштовна програма для юнаків та дівчат від 10 до 24 років. П’ять днів на базі Павлоградської школи мистецтв вчитимуть різним креативним практикам. Зокрема – працювати зі штучним інтелектом та створювати власні аудіотреки.

«Спільно Кемп. Громади» — так називається п’ятиденний формат програми. За цей час ментори проєкту навчають молодь за різними напрямами.

Організатори заходу ГО «Культурна платформа Закарпаття» за підтримки Дитячого Фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні.

Два роки поспіль вони працюють по всій Україні. Кажуть – їздять у ті громади, які активно відгукуються на пропозицію співпраці. Раніше вже проводили заняття у Палаці творчості дітей та юнацтва Павлограда. Тепер завітали до Павлоградської школи мистецтв.

8 лютого тут відкрилася «музична майстерка» та «контент-лабораторія». Невимушений, дружній формат творчих уроків дозволяє учням почуватися максимально комфортно.  

«А зараз ми спробуємо працювати зі звуками реального світу. Почуємо їх і запишемо. Це може бути якась річ: ось ця сумка, наприклад», – так розпочалося заняття з саунд-дизайну. Ментор, сучасний український саунд-дизайнер Артем Бугай показував юним павлоградцям, як слухати та записувати себе та звуки навколишнього світу, а потім створити справжній трек.

Діти мали нагоду працювати з найновітнішою апаратурою. Вчилися слухати і музичні інструменти, і внутрішні емоції та почуття. А ще отримали новий досвід – знаходити нестандартні рішення та мислити творчо.

Такі знання стануть у нагоді не лише майбутнім співакам чи музикантам, а й блогерам, стрімерам, охочим створювати саунд до ігор та кіно.

Інша група у цей час вивчала цифрові технології. Знайомились з віртуальними трендами та з програмою штучного інтелекту. Наразі це дуже важливо для програмування, дизайну, анімації, digital-індустрії.

Також цими днями молодь міста зможе повчитися акторському мистецтву, аби не боятися публічних виступів, красиво висловлювати свої думки, вільно почуватися в кадрі.

«Ми прагнемо надати актуальні знання зі сфери креативної економіки та суспільно-важливих тем, як екологія, мінна просвіта, свідоме громадянство, здорове харчування тощо. А ще – допомогти виразити емоції та досвід війни через творчі практики. Адже креатив – це ментальне здоров’я», – каже пан Денис, один з організаторів заходу.

Довідка Павлоград dp.ua:

Громадське об’єднання «Культурна платформа Закарпаття»  від початку повномасштабної війни активно допомагає українським дітям та молоді. Розробляє проєкти для психосоціальної підтримки та соціальної згуртованості через креативні практики та сучасні методи освіти. Створює дружні простори та послуги для внутрішньо переміщених осіб та місцевих, сприяє соціалізації.