«Обгажені всі газони в місті»: деякі павлоградці ще не мають звички прибирати за собаками

1321

Біля бібліотеки на вул. Центральна хтось влаштував «влаштував бійцівський собачий клуб» — перерив землю і поламав дерева. А ще господарів собак водять на клумбу своїх вихованців в туалет, і не прибирають за ними. Про це в соцмережі написала директорка Павлоградської централізованої бібліотечної системи Лариса Бабічева.

Пост набрав багато коментарів, де люди писали про те, що власники часто вигулюють собак біля будинків, під’їздів, на газонах, дитячих майданчиках, але одиниці мають з собою пакети й прибирають фекалії за своїми чотирилапими.

«Так, за рідкісними винятками, але практично всі власники собак не прибирають за своїми вихованцями екскременти. Купки розкладено на клумбах біля під’їздів, на пішохідних доріжках, у дворах шкіл та у всіх районах міста. Начебто хочемо ближче до Європи, а поведінка людей поза цивілізованими нормами!», — коментує підписниця Світлана Ємець.

Водночас інші коментатори жаліються на те, що в місті немає спеціальних майданчиків для вигулу собак. Але ж навіть наявність майданчика — не привід не прибирати за собакою.

«Завели улюбленця, піклуйтесь про нього, прибирайте за ним. КП «Затишне місто» і співробітники бібліотеки роблять все, щоб було чисто і гарно, а де хто поводиться як той варвар…», — пише Лариса Бабичева.

Варто зазначити, що питання прибирання за собакою затверджене законодавчо: хто опікується собакою та вигулює її, той і має прибрати за нею фекалії. За порушення передбачено штраф від 170 до 340 гривень, до 510 грн — за повторення ситуації.