Пережив полон в Оленівці: шахтар отримав орден

3984

Демобілізований військовослужбовець Ігор Самарцев, який нині працює на ДТЕК ШУ Тернівське, отримав орден «За мужність» ІІІ ступеня. Про це розповіли у ДТЕК Павлоградвугіллі.

«Зараз Ігор — машиніст гірничо-виїмкових машин на дільниці підготовчих робіт № 1 шахти Західно-Донбаська. Має за плечима понад 20 років шахтарського стажу. Він один з найкращих бригадирів прохідників на шахтоуправлінні. Двічі отримував почесну професійну нагороду Шахтарська слава III та II ступенів», — йдеться у повідомленні.

Ігор став до лав ЗСУ з 1 березня 2022 року пристав до лав ЗСУ. Вдома у нього лишалася велика родина: дружина, троє дітей, батьки. Близькі намагалися переконати чоловіка не йти на фронт, але він не змінив свого рішення.

З перших днів служби шахтар опинився під Волновахою, в одній з найгарячіших точок війни. Служив мінометником, всьому навчався вже на полі бою. Через місяць Ігор потрапив та сидів в колонії в Оленівці. Шахтарю пощастило: він дивом опинився у списку на обмін. Після звільнення провів вдома лише 10 дів, а потім знову повернувся на службу. Лише через квілька тижнів після звільнення Ігоря в оленівській колонії стався теракт, під час якого загинули понад півсотні українських захисників.

«Поки я був у полоні, мої близькі не знали де я та що зі мною відбувається. Звичайно, вони дуже хвилювалися. Я зателефонував їм вже з Києва одразу після повернення на рідну землю», — пригадує Ігор Самарцев.

Ще рік він служив, побував у найгарячіших точках: Курахово, Вугледар, Бахмут … Отримав контузію. У 2023 році був демобілізований та повернувся до роботи на шахті й тепер знову працює на енергетичному фронті.