У Павлограді податківці вилучили автомобіль-таксі

1297

Фірми таксі, які надають послуг у Павлограді на десятки мільйонів гривень в рік, сплатили всього 114 тис. податків. Податкова провела рейд і одну машину вилучили в рамках ст. 164 Кодексу України про адмінпорушення «Порушення порядку ведення господарської діяльності. Це питання підіймалося під час сесії Павлоградської міської ради 23 січня.

Читайте також: Таксі у Павлограді зацікавилася податкова

«Це за інформацією самих операторів таксі, проаналізована кількість викликів і середня вартість. Тобто надано послуг на не один десяток мільйонів гривень, але всі підрозділи сплатили 114 тис. грн на рік… І це все. А потім ми вимагаємо і допомогу ЗСУ, і щоб дороги ремонтувалися… Вчора вже податкова обласна попрацювала по м. Павлоград. Згідно ст. 164 вилучено предмет правопорушення — автомобіль», — розповів міський голова Анатолій Вершина.

Розгляд протоколу направляється до суду і машина може бути конфіскована за рішенням суду.

«А як по іншому? Ми не проти, щоб таксі працювали, їм допомагати у розвитку підприємництва. Але повинні розуміти, треба сплачувати податки, особливо в цей період в країні», — зазначив мер.

Ці рейди планують зробити регулярними. Подібні вже проводять і на Київщині.

При наданні послуг з перевезення пасажирів, таксисти зобов’язані проводити розрахунки через РРО та/або ПРРО та надавати споживачам таких послуг розрахункові документи встановленої форми та змісту.