Українська енергосистема успішно пройшла половину опалювального сезону

109
Фото 24tv.ua

Завдяки роботі ППО та щоденній праці енергетиків Україна успішно пройшла половину опалювального сезону, уникнувши віялових відключень світла. Про це заявив генеральний директор ДТЕК Енерго Ільдар Салєєв.

«За виключенням знеструмлень через бойові дії та негоду, проходить він зі світлом і теплом в домівках українців. Це — головне. Це — результат титанічної роботи наших захисників неба — української ППО. А також — щоденної професійної праці енергетиків, ремонтників, шахтарів та машинобудівників, йдеться у дописі генерального директора «ДТЕК Енерго».

Протягом цих трьох місяців енергетики планово відремонтували 6 енергоблоків ТЕС, один з них — відновлений після обстрілів минулої зими. Майже щодня ворог атакує одну з прифронтових теплоелектростанцій. Лише від початку цього опалювального сезону на неї здійснено майже три десятки атак.

Також Ільдар Салєєв заявив, що за першу половину опалювального сезону в Україні:

– теплоелектростанції згенерували в енергосистему 4,2 млрд кВт*год електроенергії;

– шахтарі ввели в роботу 10 вугільних лав, дві з них — січневі;

– машинобудівники виробили та відремонтували 115 одиниць гірничо-шахтного обладнання, у т.ч. 2 нові комбайни. А ще — 232 тис. запчастин та комплектуючих.

Все, аби шахтарі могли видобувати достатні для надійної роботи ТЕС обсяги вугілля, підкреслив Салєєв.

Також за його словами, Україна підстрахувалась і імпортним вугіллям — доставили з Польщі 157 тис. тон, а усього з вересня — 188 тис. тон.