У Павлограді відкрилася виставка «Херсонського Гогена»

315

17 січня у Павлоградському історико-краєзнавчому музеї запрацювала виставка «З Україною в серці», на якій представлені картини художниці Олени Рибальченко. Олену Рибальченко називали «Херсонським Гогеном». Французький художник Поль Гоген був відомий сміливим використанням кольорів, спрощених форм.

Олена Рибальченко народилася у 1928 році у Павлограді, в будинку на вул. Робочій. Вчилася в школі №1. Потім переїхала у Харків, а останні 40 років життя жила в Херсоні. Пережила Другу світову війну, Голодомор та окупацію Херсона російською армією у 2022 році.

Художньої освіти Олена Рибальченко не мала, але дуже любила малювати, а також писала вірші.

«Роботи Олени Рибальченко перед нами, але її самої вже, на жаль, немає серед нас. Вона померла 24 жовтня 2023 року на 95-му році життя. Однак, вона залишила після себе великий спадок із тисячі картин, сто з яких зберігаються у Павлоградському історико-краєзнавчому музеї», — розповіли у закладі.

«Мені подобається наївне мистецтво… Приймаченко… Це — шедеври, бо людина творчо обдарована, вона бачить те, що не бачать інші, і відображають це. Я думаю, це Дар Божий», — каже директорка Мистецької школи м. Павлограда Вікторія Осіння.

Читайте також: Пішла з життя відома на всю країну художниця родом з Павлограда

Подивитися виставку у Павлоградському історико-краєзнавчому музеї можна до 15 лютого.

Адреса: пров. Музейний, 8

Режим роботи музею:

Пн. – чт.,суб. 9:00 – 16:45

П’ятниця 9:00 – 15:45