У Павлограді працюють над реконструкцією гуртожитку: подробиці

1113

У Павлограді на вул. Промислова ведуться роботи з реконструкції будівлі. Про це розповів міський голова Павлограда Анатолій Вершина в інтерв’ю Павлоград.dp.ua.

«Я неодноразово казав, що, як місто, ми зацікавлені в тому, щоб люди, що переїхали до нас, залишилися. Що для цього потрібно? Найголовніше це житло. Велику роботу ми провели з нашим народним депутатом Романом Каптєловим, перший транш грошей на капітальний ремонт гуртожитку на вул. Промислова вже на рахунках міської ради. Це виділені з бюджету 112 млн грн, а проєктна вартість ― 130 млн грн. Щоб виконати повністю роботи, ми будемо додавати кошти з місцевого бюджету. Ми домовилися із депутатами, членами виконкому, що розглянемо питання, щоб мешканці Павлограду, які потребують житла, також отримали місце в цьому гуртожитку», — прокоментував міський голова.

Начальник управління комунального господарства і будівництва Андрій Завгородній додає, що в кінці 2023 року було пройшов тендер на проведення цих робіт, знайдено підрядну організацію та розпочато роботи.

«Ця будівля потрапила в програму з фінансування Фонду відновлення України та за державний кошт зараз ведеться реконструкція. В грудні й зараз проводяться підготовчі роботи — демонтаж, вивіз сміття та огородження території. Частину будівельного матеріалу вже куплено. Після цього будуть розпочинатися основні роботи, які будуть проводитися в залежності від погодних умов. Зараз будівля в нежитловому стані, але сам стан несучих конструкцій задовільний, є декілька питань щодо останніх поверхів, де протікала покрівля, але всі ці зауваження будуть враховані в проєкті та виправлені.

В нас на об’єкті присутній технічний нагляд за будівництвом, присутній авторський нагляд за проєктом, щоб підрядник виконував все так, як проєктувальник запланував», — розповів Андрій Завгородній.

Щодо термінів виконання робіт, то в проєкт закладено 1,5 року.

«Якщо фінансування буде стабільне та підрядники зможуть працювати швидше, то, можливо, до кінця цього року все буде виконано», — каже службовець.

Публікація підготовлена за фінансової підтримки Європейського Союзу. Її зміст є виключною відповідальністю «Незалежного порталу Павлоград.dp.ua» і не обов’язково відображає позицію Європейського Союзу.