У Павлограді показали документальні фільми про військових і волонтерів (ФОТО)

203

Вчора у молодіжному центрі спілкування «Позитивний Павлоград» пройшов кінопоказ і обговорення короткометражних документальних фільмів проекту «Docuspace». Кінопоказ проводив нещодавно створений кіноклуб «Вне проката». На перегляд кіно молодь запросила волонтерів, громадських діячів, журналістів, військовослужбовців 93-ї ОМБ.

IMG_3652

Павлоградці подивилися 3 фільми, зняті українськими режисерами у 2014-2015 рр. («Хоттабич та його команда», «Чуєш, брате» і «Ротація»). Всі вони були об’єднані спільною темою — проведенням АТО, героїзмом простих українців — військовослужбовців, родичів військових, волонтерів.

IMG_3661

Крім цього, було показано два відеоролики про павлоградських волонтерів. Зокрема, про чоловіків із села Вербки, що займаються ремонтом машин. За словами волонтера Анатолія Токарева, за рік вербівчани відремонтували близько 30 автомобілів і передали їх на фронт.

Читайте за темою: Вербські волонтери подарували спецназу пересувний блокпост (ВІДЕО)

IMG_3714

Анатолій Токарев упізнав деяких героїв документалок. Виявилося, що він знає героїв кіно «Хоттабич та його команда» особисто.

Волонтер і фотограф Ганна Третьяк привезла на кінопоказ свою фотовиставку-звіт, яка ілюструє роботу волонтерів у 2014-2015 рр.

IMG_3746

IMG_3747

На кінопоказ приїхали військові, які висловили своє ставлення до документальних фільмів:

«Я вважаю, що демонструвати такі фільми дуже важливо, адже таким чином підіймається бойовий дух військових, а молодь отримує правдиву інформацію — кадри, що зняті на війні, під час обстрілів», — прокоментував Григорій Пивоваров, військовослужбовець Збройних Сил України, громадянин Ізраїлю.

Читайте за темою: Історія одного воїна, який написав листа Порошенко

IMG_3699

 «Цей проект дуже корисний для Павлограда. Павлоградцям здається, що війна десь далеко, і не має до нас відношення. Демонструючи документальні фільми, де все показано без прикрас, людей змушують замислитися, діяти», — вважає волонтер Тетяна Найда.

IMG_3688

20 червня запланована презентація Кіноклубу Міжнародного фестивалю документального кіно Docudays UA у Павлограді. Відкриття цього кіноклубу дасть можливість павлоградцям безкоштовно переглядати унікальні документальні фільми про права людини з усього світу.

IMG_3723

IMG_3751

IMG_3638

Повний фотозвіт: https://vk.com/album-52303591_215917010

Автор фото — Кирило Карпов.