Павлоградські пожежники назвали три найскладніших пожежі року, що минає

464

Павлоградські рятувальники працюють в умовах війни, виїжджають на місця ракетних ударів. Таких виїздів було 12 з початку цього року. Але при цьому надзвичайники продовжують займатися і своєю щоденною працею ― приборканням пожеж. Павлоград.dp.ua розпитав про ТОП наймасштабніших пожеж року, що минає.

«На першому місці — пожежа даху у будинку на вул. Соборна. Горіла криша на двопід’їздному будинку, пожежа загрожувала 9-поверхівці поряд. Причину займання встановлює поліція. Полум’я пішло з балкона, може, з покрівлі цього балкону, міг залетіти недопалок… Стояла спека. На даху була стара дерев’яна обрешітка, знизу — бітум, зверху — шифер. Займання розповсюдилося моментально, протягом 5 хвилин», — розповів Павло Жирнов, начальник Павлоградського районного управління ДСНС у Дніпропетровській області.

Другою по «силі» стала пожежа на дачах ПЗТО. Люди скидають сміття. Поряд — великі площі сухої трави.

«Хтось підпалив сміття. Напевно, самі ж люди, які там живуть. Наскидали сміття. Все горіло так, що видно було, мабуть, с Дніпра. Тушили цілий день. Була небезпека займання Троїцького лісу…», — каже Павло Жирнов.

«А третя сильна пожежа була в серпні, коли була небезпека Богданівському, Богуславському лісу і нашому сміттєзвалищу. Ми підозрюємо, хтось підпалив сінокоси та був сильний вітер…. На таких пожежах працює багато особового складу, техніки, але вони розкидані по великій площі. Як у нас кажуть, медаль за таку пожежу не дадуть, хлопці бігають, тушать бур’яни… Але якщо таку пожежу запустити, вона перекинеться на житлові будинки та будуть великі збитки», — додає Сергій Осінний, начальник відділу служби 6 Державно пожежно-рятувального загону.

Читайте також: Павлоградські рятувальники показали мобільний Пункт Незламності (Фото і ВІДЕО)

Також цілий рік продовжує тліти сміттєзвалище. Часто його тушать силами КП «Затишне місто», яке вже утворило для цього свою «пожежну команду».

«З початку року виникло 584 пожежі. У пожежах загинуло 7 людей, 4 — отримали травми», — зазначають рятувальники та вкотре звертаються до людей з проханням дотримуватися правил безпеки та не додавати роботи Службі спасіння «101».

Довідка Павлоград.dp.ua

Зараз у Павлоградському районному управлінні ДСНС у Дніпропетровській області працює 188 людей. Воно обслуговує Павлоград, Тернівку, Павлоградський і Юр’ївський район.