У Павлограді масштабна пожежа, згорів дах будинку: можливі причини (ФОТО і ВІДЕО)

8309

У будинку на вул. Соборна сьогодні близько 16:27 сталася пожежа. Про це кореспонденту Павлоград.dp.ua стало відомо на місці подій.

«Я відпочивав, підбігла донька, каже, щось стріляє. Я вийшов на балкон, побачив тінь від диму, — розповідає Павло, мешканець однієї з квартир на п’ятому поверсі. — Вискочив на вулицю — полум’я йде з квартири  п’ятого поверху. Забіг додому, забрав доньку і дружину, і ми вискочили на вулицю».

На місце приїхали не тільки пожежники, але і енергетики, газовики. Світло та газ відключили.

«Було вислано два відділення 27-ї державно пожежно-рятувальної частини, автодрабина, залучені додаткові автоцистерни, автомобіль газодимозахисної служби. У 17:27 фактично пожежа була локалізована. Зараз розбирають конструкції даху. Люди не постраждали», — каже Павло Жирнов, в. о. начальника Павлоградського районного управління ГУ ДСНС України в Дніпропетровській області.

Рятувальники вивели з будинку близько 60 людей.

Зараз  розглядають кілька версій того, що сталося. Можливо, пожежа трапилася в одній із квартир, на балконі. І вогонь перекинувся на дах. Також хтось міг кинути недопалок із сусідньої 9-поверхівки, і він потрапив на балкон квартири у постраждалому будинку. Або ж від спеки загорілися якісь матеріали на даху. Причину будуть з’ясовувати правоохоронці.

«Я вийшла через те, що почула тріск. Думала, обстріл. А виглянула з балкона — на п’ятому поверсі йшов дим. Я зрозуміла, що це пожежа… Мені здається, причиною став недопалок, який кинули з 9-поверхівки на балкон, який був відкритий», — каже Ірина, місцева мешканка.

Спекотна погода з вітром призвела до того, що вогонь дуже швидко розповсюдився.

Зараз всередину будинку людей не пускають. Вони встигли взяти лише документи та хатніх тварин. Скоріш за все, усі квартири зараз залиті водою.

На місці подій були і представники міської влади, міський голова Анатолій Вершина дав свій коментар (на відео).