У Тернівці провалили голосування за бюджет міста

889

У Тернівці розгорівся скандал між місцевим депутатом Олексієм Добродькіним («Слуга народу») і владою. 18 грудня, під час сесії міськради, фракція «Слуга народу» не проголосувала за бюджет міста на 2024 рік.

Суперечки викликав розмір зарплати міського голови Віталія Тарелкіна, пропонували зменшити йому премію з 250% до 100%, але за це не проголосували. Також комісія, яка перевіряла Тернівське житлово-комунальне господарство, виявила певні порушення.

«ТЖКП» фактично не використовує тендери, укладаються прямі договори з поставниками. Ми промоніторили ринок і побачили різницю в ціні на матеріали на 12 млн грн», — каже Олексій Добродькін.

Він вимагає звільнити директора ТЖКП. З цим підприємством за останній місяць було кілька скандалів. Наприклад, комісію, яка має контролювати підприємство, не пустили на котельню.

На сесії був нардеп Роман Каптєлов. Вин виступів на захист міської влади і бюджету. За його словами, у депутатів, які не проголосували за бюджет, є свої інтереси.

«Як ти можеш ламати весь бюджет міста, заради того, щоб ти покарав мера, як ти кажеш, і змінив свого директора ТЖКП. Якщо є кримінальні провадження, якщо є якісь порушення — робіть в рамках закону», —  так сказав Роман Каптєлов у відео, яке він записав для соцмереж.

Водночас у виконкомі розповіли, що через несвоєчасне прийняття бюджету, понад 13 млн грн не витратять на соціальні потреби. Наприклад, допомога родинам загиблих (померлих) захисників та захисниць, оздоровлення дітей, Ветеранський центр, ремонт лікарні та ін.