Павлоградським діткам передали подарунки від ірландських благодійників (ВІДЕО)

515

Волонтери з Ірландії надали кошти для різдвяних подарунків дітям з Павлограда. Гроші були зібрані завдяки ініціативі Bake sale for Ukraine (розпродаж випічки для України), яка вже стала традиційною у Дубліні.

Про це Павлоград.dp.ua розповіла Яна Катасонова, місцева мешканка, яка після початку війни виїхала до Ірландії й налагодила там зв’язки з благодійниками.

«Організували збори українці, які вже багато років живуть і працюють в Ірландії. Вони готують різні смаколики, і у заздалегідь оголошений день продають їх усім охочим. Організатори розповідають, що саме українська випічка має найбільшу популярність серед ірландців», — каже Яна.

Зібрані кошти волонтери передають на допомогу в Україну. Вдалося закупити й більш ніж 40 кг цукерок у яскравих різдвяних пакунках. Їх отримали дітки з Павлограда — переселенці та з родин, які опинились у тяжких життєвих обставинах.

«Завдяки солодким подарункам маленькі мешканці нашого міста і району отримали не лише смаколики, але й позитивні емоції та різдвяний настрій», — розповіла благодійниця.

Вони з сином Максом забирали цукерки з пошти якраз в день після ракетного удару по Павлоградщині.

«З часів мого повернення до міста це був наймасштабніший ракетний удар з жертвами та руйнуваннями. Майже не було школи, яка і без того онлайн, зачинились дитячі гуртки. Подумалось вчора, що світ втомився від війни в Україні. У кожного свої проблеми. Та, власне, я й сама втратила пильність і вже почала звикати до воєнних реалій, ніби це звичайне життя. Але вчора нам «сусіди» ракетами нагадали, що-таки у нас справжня війна.

Тому після «пекельного» ранку носити коробки з цукерками для нас з Максом було у задоволення. І ми подумки дякували нашим прекрасним українцям за кордоном, які не забувають і продовжують робити добрі справи», — написала Яна у Фейсбуці.

Подарунки вже отримали більш ніж 100 дітей.